Börja med ishockey

, , Comments Off on Börja med ishockey

Alla har vi olika intressen och så även när det kommer till sport. Kanske du ska börja med ishockey och detta är en idrott som intresserar dig. Du kanske i första hand tycker om att se på ishockey men känner att det skulle vara skoj att börja spela lite med kompisar.

I början av din hockeykarriär

Kolla upp på dina kamrater om de är intresserade av att börja en hockeykarriär. Kruxet kan vara att hitta lediga tider i en ishall som ni kan spela på. Men det kostar inget att fråga den lokala hockeyföreningen hur det ser ut. Det kanske finns möjlighet att få vara med i något lag som redan finns och är i behov av spelare. Se till att skaffa dig den utrustning som behövs för att börja med hockey. Skridskor är ju det första som du ska titta på, se till att inte köpa för stora utan var noga med att prova ut så de passar just dina fötter.

Fortsättningsvis så gäller det att skaffa sig de skydd som krävs för att spela hockey. Oavsett om du spelar på korpnivå eller i högre serier så är det nödvändigt med ordentligt utrustning. Utan hjälm så får du inte ge dig ut på isen. Och självklart så om ni spelar i ett lag så gäller det att ha fullgott skydd som hockeyspelare. Det är fråga om allt från skulderskydd, armbågsskydd, hockeyhandskar, hockeybenskydd, hockey byxor, halsskydd och till suspensoarer. Lycka till med din hockey och vi hoppas det blir som du tänkt dig.