Innebandyutrustning

, , Comments Off on Innebandyutrustning

Innebandy är en väldigt tacksam sport när det kommer till själva utrustningen. Till skillnad från något som hockey där man behöver lägga ut en massa pengar på skydd för hela kroppen behöver man egentligen väldigt lite för att spela innebandy.

Det första, och viktigaste av allt är så klart klubban. Denna finns i ett par olika varianter men det viktigaste är att välja en i rätt längd. Följ bara denna tabell för att hitta rätt längd:

Din längd Klubbans längd
110-125 cm 65 cm
125-140 cm 75 cm
140-150 cm 85/87 cm
160-170 cm 91/92 cm
170-180 cm 95/96 cm
180-190 cm 100/101 cm
190 cm + 104 cm

Men längden på klubban kan också vara högst individuellt. Grundregeln man brukar ha är att den inte ska gå längre än högst 5 cm ovanför naveln. En lång klubba för ens egen längd ger bra räckvidd och går att trycka ned ordentligt när man slungar iväg skotten. En kortare klubba för sin längd kan ge större kontroll över bollen och kan fungera bättre för finliret.

Med klubban vald är det dags att satsa på skorna. Vad man vill ha från ett par bra innebandy skor är först och främst grepp. Det spelar ingen roll hur bekväma skorna är om man bara glider runt utan någon kontroll på planen. En som tränar och spelar mycket kan dock vilja ha två par då det är bra för skorna om de får vila mellan användningstillfällena.

Utöver det behöver man bara kläderna som man ska spela i. Men det kan vara skönt att ha en separat uppvärmningströja som man sedan kan byta ut när man väl ska spela. Och igen kan det vara bra med två speltröjor om man vet med sig att man brukar svettas en hel del under matcherna.