En skonsammare träning

, , Comments Off on En skonsammare träning

 

Det kan mycket väl vara så att du fått ett löparknä eller annat som gör att du inte kan springa som du vanligtvis brukar göra. Då gäller det att hitta någon skonsammare träning så ditt knä eller annan skada blir återställd helt och hållet.

Cykel en skonsam träning

Cykel är något som kan hjälpa till att bibehålla din kondition och du får komma ut i den friska luften utan att anstränga dina ben och knän allt för mycket. Det är en skonsam träningsform och det gäller att du hittar en cykel som passar dig och hur du vill cykla. En mountainbike kanske är det som passar de flesta då spelar det inte så stor roll med vilket underlag du cyklar på. Det är robusta cyklar som klarar av mycket påfrestning. Ta en titt på sortimentet från Cykelkraft. Du hittar säker den cykel som passar dig bäst för din cykelträning.

Simning än skonsammare

Om det är så att du inte kan sätta dig på en cykel än så länge så kanske simning kan vara något för dig. Simning är än skonsammare än cykling. Även fast du får en bra konditionsträning så blir det inte påfrestande för muskler och leder på samma sätt som på en cykel. Här så krävs det inte så mycket utrustning förutom badkläder. Ja, en simhall också förstås. Köp ett terminskort på simning i den lokala simbassängen och se till att några dagar i veckan  simma ett par längder. En varm bastu efteråt är också hälsofrämjande för din kropp.