Bra konditionsträning

, , Comments Off on Bra konditionsträning

Det finns en hel del olika träningsformer som är bra för konditionen. Cykling är en av de som är mest skonsam för din kropp. Så om du har eventuella problem med knän eller något annat som hindrar dig att springa så kan cykel vara ett alternativ gott nog för konditionsträning.

Det första du bör göra är att skaffa dig en bra cykel. Titta in hos Cykelkraft som säljer cyklar och tillbehör i alla nordiska länder. Du kan använda dig av den praktiska cykelväljaren för att hitta en cykel som passar dig. Eller så har du så pass bra koll så du vet vilken typ av cykel som du vill ha. Mycket beror på hur du ska använda din cykel. Landsvägscykling eller ge dig ut i skog och mark. Det senare kan kräva en kraftigare mountainbike som klara av påfrestningar hårdare än om du cyklar landsväg.

Som med all träning så är det viktigt att ha ett bra träningsprogram så du får ut så mycket som möjligt av din träning. Hos tidningen Aktiv Träning får du många bra träningstips på hur du bör tänka på när du börjar cykelträna. Du får råd om hur du mest effektivt tränar och hur du ska variera din träning. Lyssna alltid på din kropp och hur den mår, är du sliten så kanske du bör ta det lite lugnare ett tag och vila upp sig. Lägg upp ett träningsprgram som passar dig bäst och känn efter hur du mår före, under och efter din träning.