När du får besvär med din rygg

, , Comments Off on När du får besvär med din rygg

Det finns väldigt många människor i Sverige som lider av någon form av ryggbesvär. Att gå runt med ryggbesvär tär på kropp och knopp. Du ska veta att du inte behöver gå runt och ha ont, det finns hjälp att få. På Muskelcentrum kan du få hjälp med dina besvär.

Ta hjälp av ryggstöd

Något som hjälper många är specialanpassade ryggstöd som hjälper till att avlasta ryggen och på så sätt sänka smärtnivån i ryggen. Det är ett mycket bra hjälpmedel om du till exempel lider av kroniskt ryggont och besvär. Med ett ryggskydd kommer du känna en betydlig skillnad jämfört mot innan användning.

Träna, det hjälper

Det absolut viktigast du kan göra är att stärka upp områden kring smärtan. Genom att träna och göra rätt övningar kommer du stärka upp rygg och bål vilket kommer underlätta och förhoppningsvis helt få bort din smärta. Du kommer få hjälp med allt du kan tänkas behöva om du anlitar proffs som kan lägga upp ett individuellt program som passar dig och dina behov. Kom ihåg att det kan göra lite ondare i början tills du har hunnit bygga upp din styrka i rygg och bål.