Börja träna på gym

, , Comments Off on Börja träna på gym

Fördelen med att träna på gym är många. När höstmörkret börjar falla och du kanske inte lika lätt kan träna utomhus är gymmet en bra plats för din träning.

Komma igång och börja röra på dig

Vare sig du redan utövar en sport eller bara helt enkelt vill komma igång och börja röra på dig är gym ett bra alternativ då det är viktigt att stärka upp din kropp och bygga muskler. Ett bra sätt att komma igång och få inspiration är att skaffa sig kläder för detta. På Sportamore finns ett stort urval av sportkläder både för tjejer, killar och barn. Om du känner dig välklädd har du bättre motivation att sätta igång plus att du mest troligt får dåligt samvete om du köpt dessa fina träningskläder och sen inte använder dem.

Varför styrketräning?

Varför ska du då börja styrketräna? Jo, fördelarna med att börja styrketräna är många. Din förbränning kommer öka dygnet runt vilket gör att du kan gå ned i vikt eller hålla din vikt lättare. Ditt blodsocker håller sig på en mer stabil nivå och du får ett bättre blodtryck. Ditt skelett stärks, visste du att redan från 25 års ålder börjar vi få svagare skelett?

Hur kommer jag igång?

Det bästa är att kika runt där du bor vilka gym som finns tillgängliga. Börja sedan undersöka vad de har för pris och olika paket. De flesta gym erbjuder paket där du kan nyttja olika saker, exempelvis gym och lärarledda pass, tillgång till SPA eller simbassäng. Fundera vad du kommer använda och tycker är roligt. Tänk på att du ska ha tid att nyttja dessa saker för att det ska vara värt priset. Därefter kan du besöka de olika gymmen, de flesta har en prova på vecka där du kan känna dig för vilket gym som passar dig bäst.

När du väl bestämt dig brukar en del gym ha ett uppstartsmöte för att gå igenom med dig vart du hittar allt och hur du tränar på de olika maskinerna. Fråga gärna om du är osäker på vad du ska träna vad som är ett normalt träningspass. Tänk på att ingen fråga är för dum! Olika typer av människor tränar på gym, nybörjare, unga, seniorer och de som hållit på ett tag med tuff styrketräning. Du behöver inte känna dig ensam eller pinsam för att du är nybörjare eller otränad.