Fördelar med simning

, , Comments Off on Fördelar med simning

Alla behöver någon form av regelbunden motion för att må bra. Men till exempel löpning är faktiskt inte det bästa alternativet för alla. Många har helt enkelt inte fysiken som krävs vid långa löppass, vilket leder till skador. För de som inte vill löpa så finns det ett bättre alternativ, nämligen simning.

Skonsamt för kroppen

En av de främsta anledningarna till att simning är en bra form av konditionsträning är just för hur skonsamt det är för kroppen. Du belastar inte kroppen på samma sätt som vid exempelvis löpning och minskar då risken för skador som leder till avbrott i träningen. Av samma anledning så kan simning även vara ett bra val för den som redan är skadad och behöver röra sig för att läka snabbare.

Bra för både kondition och styrka

Simning används oftast som ett komplement till annan träning, vilket förvisso är bra. Men faktum är att simning kan räcka gott och väl även om man också vill träna styrka. Vattnet i sig funkar som motstånd och du kan själv bestämma tempot. Testa att köra intervaller så kommer du garanterat känna av det! En annan stor fördel med simning är att det kan öka din lungkapacitet, vilket alltid är en bonus!

Kräver lite utrustning

Till skillnad från många andra sporter så krävs det näst intill ingen utrustning för att simma. Det enda som krävs är en baddräkt eller ett par badbyxor och du är redo att hoppa i. Vill man avancera i sporten så kan det möjligtvis krävas lite dyrare badkläder och ett par simglasögon, men det bestämmer man själv!