Vintersporter och sommarträning

, , Comments Off on Vintersporter och sommarträning

Vintersporterna är många och populära i Sverige, men trots att vi har vår beskärda del av snö och is under året blir ju vintersporterna snabbt lagd på hyllan när våren kommit igång på allvar. Och när det väl blivit sommar skiner vintersporterna med sin frånvaro. Men det betyder inte att man ändå inte kan träna och bli bättre i sommarvärmen.

Skridskor

En fördel med att ha satsat på en sport där man använder skridskor är att det faktiskt finns ishallar i Sverige som fortsätter hålla öppet även under sommarmånaderna. Antalet är dock inte riktigt jämförbart med antalet ishallar som har isen öppen på vintern. Har man turen att bo i närheten av en sommaröppen ishall har man ju träningen säkrad.

Samtidigt kan det vara sköt att passa på att vara ute i värmen emellanåt. Vilket är varför många skridskoåkare väljer inlines som ett alternativ under sommaren. Det finns till och med modeller som designats för att fästas direkt på en vanligt skridsko och därför ge ännu mer anpassad träning.

Skidor

Skidsporter har vi många av här i norden och en mängd utövare som även behöver träna på sommaren. Medan det inte riktigt finns ett liknande alternativ som sommaröppna ishallar för skridskoåkare finns det ett klart och tydligt alternativ vad gäller inlines: rullskidor.

Rullskidor är det absolut bästa alternativet för skidåkaren som vill fortsätta träna under sommaren. Det kommer att kräva lite invänjning om man aldrig provat dem tidigare. Men när man väl får haj på blir det något man kommer tillbaka till varje sommar hädanefter.

Med just skidåkning och snowboard är det också populärt att resa utomlands för att få åka på riktig snö igen, Och som tur är finns det flera orter som kan komma till räddningen. Men glöm bara inte bort att njuta av sommaren medan vi faktiskt har en.